Verschil tussen microblading en micropigmentatie

Manueel wil zeggen dat we geen elektrisch bestuurde materialen gebruiken en alles met de hand besturen door middel van een tap techniek, dit houdt 1-1,5 afhankelijk van huidtype en levensstijl. Deze techniek is zacht van resultaat en semi-permanent.

Doordat we met een machientje werken is het een minder traumatisch effect voor de huid, dit geeft dat de het pigment beter zal worden opgenomen in de huid en langer zal blijven!

Machinale techniek is permanenter dit wordt even diep in de huid ingepland maar met een elektrisch gestuurd apparaat, hier kunnen we ook zacht werken soft powder look maar ook zeer intens een echte make-up look. Deze techniek houdt 1,5-2 afhankelijk van huidtype en levensstijl bij beide technieken is het vereist jaarlijks een touch-up te ondergaan.

-Microblading 3D hairstrokes
Microblading biedt een semipermanente manier om weer mooie wenkbrauwen te krijgen. Het pigment wordt manueel onder de huid aangebracht in een vegende en vloeiende beweging. Microblading is hetzelfde als getatoeëerde wenkbrauwen alleen is het resultaat een stuk natuurlijker. De haartjes zijn dunner dan 1 mm, en alle haartjes worden in de haargroeirichting aangebracht.

-Micropigmentatie
Micropigmentatie is de nieuwe benaming voor permanente make-up en is de revolutionaire pigmentatiemethode van hypoallergene minerale pigmenten in de dermale laag van de huid. Hierbij wordt er met behulp van een tatoeëer apparaat voor permanente make-up pigment in de huidlaag gebracht. Diep genoeg zodat de kleur enkele jaren blijft maar net niet diep genoeg zodat de kleur niet blauw/grijs/groen/zalmroze wordt.

Het doel van deze procedure is het verbeteren van het uiterlijk en zelfbeeld, het verhogen van zelfvertrouwen, het zorgen voor een meer actieve levensstijl en het geven meer persoonlijke vrijheid en tijdbesparing.

Wenkbrauwen

Met de nieuwste technieken voor permanente make-up kun je prachtige natuurlijke wenkbrauwen creëren. zachte mooi gevormde symmetrische ‘eyecatchers’ die geleidelijk aan met de tijd vervagen in de kleur waarin hij gezet is. Uw eigen wenkbrauwen kunnen voller gemaakt worden en de vorm kan worden geperfectioneerd in de kleur van uw natuurlijke haartint. Eventuele littekens in de wenkbrauw kunnen eveneens met permanente make-up worden gecamoufleerd.

Hairstroke

Hiermee kan een perfecte natuurlijke volle wenkbrauw worden gecreëerd. Er worden fijne haartjes, individueel getekend in de natuurlijke richting van de haargroei van de wenkbrauw. Het geeft een hele realistische natuurlijke wenkbrauw. Deze techniek is minder geschikt voor hele vette of dunne huid.

Soft powderbrow

Bent u gewend uw wenkbrauwen met potlood of poeder in te kleuren, dan is dit de techniek voor jou. Er wordt een zachte schaduw gemaakt die de wenkbrauwen een perfecte vorm geven en een heel natuurlijk zacht resultaat, alsof ze ingekleurd zijn met poeder. Deze techniek is ook geschikt voor mensen met een vette huid.

Ombrebrow

Deze vorm is nu heel populair. Ook hier wordt een zachte Powderbrow gecreëerd, maar dan met een lichtere aanzet en donkerder naar het uiteinde toe.

Eyeliner

Een vloeibare strakke eyeliner of een wat zachter potloodlijntje kunnen beiden gecreëerd worden met permanente make-up.

Heeft u liever alleen het effect van vollere wimpers, dan kan er een heel dun lijntje (puntjes) tussen de wimpers worden gezet.

Lip

Permanente make-up voor lippen kan zowel een natuurlijke aanvulling zijn, evenals een extra accent aan de lippen geven. Het corrigeren van de lippen om ze meer symmetrisch te maken is een belangrijke toepassing van permanente make-up. U kunt kiezen voor een echte lip-liner in de kleur van uw keuze, maar ook een minder voor de hand liggende liner die opnieuw de contouren van uw lippen vormt. Daarnaast is het mogelijk om uw lip-liner een tint effect te geven of zelfs om pigment aan uw lippen toe te voegen, zodat u geen lipstick meer hoeft te gebruiken. Voor vrouwen die altijd al graag een natuurlijke liplijn hebben gewild, is dit de perfecte oplossing.

Waarom pakt permanente make up niet bij iedereen even goed?

Elke huid is anders en reageert anders op het pigment. Net na de behandeling is de kleur van de wenkbrauwen veel donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Dit komt omdat er nog pigment op de huid ligt. De weken hierna zal de kleur ook lichter worden door de natuurlijke celvernieuwing van de huid, waardoor deze tot 50% lichter kan uitvallen. Maar dit verschilt per persoon. De een heeft veel afstoot van het pigment, de ander haast niet. Het soort huid, medicijn gebruik en roken kunnen hierop van invloed zijn. Ook als de huid bloed tijdens de behandeling kan dit ervoor zorgen dat het pigment zich niet goed kan hechten in de huid. Bij de nabehandeling, die na 6 weken zal plaatsvinden, kunnen de wenkbrauwen weer wat aangezet en bijgewerkt worden.

Wanneer mag er geen Permanente Make-Up toegepast worden?

Contra-indicaties:
Op enkele contra-indicaties na, is permanente make-up voor iedereen geschikt. Contra-indicaties zijn aandoeningen, ziektes of klachten (indicatie) waarbij pigmentatie niet (contra) mag worden toegepast:

* Gebruik van bloedverdunners, alcohol en/of aspirine 24 uur vóór de behandeling. In dit geval is er tijdens de behandeling meer bloedverlies en ‘pakt’ het pigment niet goed. Pijnstillers van Paracetamol zijn toegestaan.

* Indien je allergisch bent voor antibiotica. In dit geval kan de behandeling verkleuringen veroorzaken.

* Keloidvorming. Wondgenezing gaat dan gepaard met zwaar verdikte littekens over de grenzen van de verwonding. In dit geval kan er géén behandeling plaatsvinden.

* Zwangerschap. Tijdens de zwangerschap en tot zes maanden ná de zwangerschap, of tijdens de periode van het geven van borstvoeding, kan er géén behandeling plaatsvinden.

* Diabetici. Naast een wat langere wondgenezing bestaat de mogelijkheid dat de gepigmenteerde kleur na verloop van tijd verandert. Het is raadzaam om een testbehandeling (*) te ondergaan. We zullen dan een minieme pigmentatie aanbrengen en kunnen na een aantal weken samen met jou beoordelen hoe de wondgenezing is verlopen en hoe de pigment door je huid wordt opgenomen. * Een testbehandeling kost € 25,-.

* Medicijnen/huidcrème tegen acne of eczeem. Omdat de meeste medicijnen/crèmes de huid dun maken is het aan te bevelen om vóór de behandeling eerst de acne- of eczeemkuur af te maken.

De minimale leeftijd om een tatoeage te laten zetten is 18 jaar. Als je jonger bent kan er onder begeleiding van (één van je) ouders permanente make-up gezet worden. Voorwaarde is wel dat van beide partijen de identiteitsgegevens ingezien moeten worden.

Doet het pijn?

Permanente make-up is niet geheel pijnloos, u kunt als u dit wilt bij uw huisarts een verdovende crème vragen (EMLA). Dankzij de nieuwste apparatuur en deze crème kunnen (de onaangename) prikkels tot een minimum beperkt worden.

Er wordt gewerkt met GGD goedgekeurde pigmenten.

Browbar

Even snel je wenkbrauwen laten epileren met touw of een wenkbrauw kleuring?
Kom dan langs bij onze wenkbrauwexperts. Wij zijn Anastasia Beverlyhills gecertificeerd. We werken op afspraak maar helpen jou ook graag tussendoor!

Wondermiddel

Het eerste en enige product dat het haar werkelijk hersteld!